Wat ik vaak hoor van klanten

“Ik heb wel een groot balkon maar ik zit er nooit omdat het zo kaal en ongezellig is”
“Ik heb wel een idee maar ik weet niet hoe ik de inrichting van mijn tuin moet aanpakken”
“Regelmatig zie ik inspirerende voorbeelden voor mijn interieur maar ik krijg het nooit voor elkaar zoals in die bladen”

Ik ga graag met je aan de slag om de kansen die er zijn te benutten. Vaak zie ik dat mensen zich veel woonplezier ontzeggen. Waarom je dakterras pas aanpakken vlak voor de verkoop om het op Funda aan te kunnen prijzen?

Over mijn gerealiseerde plannen krijg ik vaak een reactie in de sfeer van : ‘Dit had ik jaren eerder moeten doen’,  ‘Nooit gedacht dat het dit kon worden’, ‘De afgelopen maand het ik al meer buiten gezeten (op mijn nieuwe daktuin) dan de 5 voorgaande jaren’. ‘Het is nu pas echt mijn huis geworden’

Ton-portret-1 Ton-portret-3 Ton-portret-2

Wat kan ik doen?

Ik help je graag met het maken van een plan voor welke ruimte dan ook, in huis of in de buitenruimte. Mijn aanpak is helder: het oriënterend gesprek is uiteraard gratis. Dit gesprek ronden we af met een heldere omschrijving van de (ontwerp) vraag en  welke knelpunten er wellicht zijn (geld/tijd etc.) voor de realisatie. Daarna werken we in stappen aan deze opgave om uiteindelijk het plan te realiseren.

Mijn filosofie

Een prettige (buiten) ruimte is belangrijk voor je persoonlijk gevoel van geluk. Het verwaarlozen of niet maximaal benutten van de potentie van je woonplek kan ik alleen maat uitleggen als het kwellen van jezelf. Ieder mens verdient een prettige woonplek. Ik kan je daar, eventueel stapsgewijs, in helpen.

Een geslaagd project voor mij is wanneer jij tevreden en gelukkig bent met (het plan voor) je (dak)tuin, balkon, woning, boekenkast etc.…

Graag werk ik met je aan het ontwerp en regel dat het plan zorgeloos word gerealiseerd.

Mijn toegevoegde waarde

Als ontwerper ben in staat om goed te luisteren naar je. Het maakt niet uit of je een overdaad ideeën hebt of dat je niet weet waar te beginnen. Ik maak een plan met je waarin jij jezelf herkent en het resultaat ervaart als een warme jas: het ontwerp /plan past bij jou en dat voelt ook zo.

Ik heb oog voor je budget, ben creatief in hergebruik en duurzaamheid staat hoog in mijn vaandel. Graag denk ik met je mee en zoek graag een passende oplossing zodat er een plan is waar jij gelukkig van wordt.

Als procesbegeleider kan ik groepen (VVE’s / huurders) bijeen brengen en ben ik in staat om met hen een plan te ontwikkelen met een duurzaam draagvlak. Dit kweekt bij de betrokkenen het gevoel de eigenaar van het plan te zijn.

Een plan ontwikkelen we samen. Uiteraard beslis je zelf of je het plan in één keer uit wilt voeren of het als een groeibriljant wilt zien.

Tip van Ton

Speciekuip als plantenbak

Een speciekuip kost je minder dan 10 Euro en is een aanzienlijk volume om planten in te zetten. Ze bestaan in ronde en rechthoekige vormen in verschillende maten. Deze bakken zijn een prima basis voor je balkon of tuin.

ONTVANG MEER TIPS

Mijn ervaring

1985 - 1987

 

Opleiding Larenstein

Diploma Tuin- en Landschapsontwerper

1988 - 1998

 

Ontwerper buitenruimte

Gewerkt in Frankrijk, Engeland en Nederland

1999 - 2014

 

Wijkontwikkeling

Gewerkt voor overheden en een woningcorporatie: - Plannen maken voor binnenterrein met bewoners, inclusief duurzame betrokkenheid bij het terrein en het gebruik/onderhoud. - Plannen met Verenigingen van Eigenaren om een gemeenschappelijk tuine eigen te maken.

2015 - heden

 

Zelfstandig ondernemer

Vanaf 2015 ben ik mij in toenemende mate gaan focussen op mijn eigen geluk: het werken met mensen aan het vormgeven van tuinen en wonen.

Wat klanten zeggen